Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Липня 2024

Як діяти, якщо ви опинилися в епіцентрі обстрілу: поради від ДСНС

Під час рятувальних операцій після російських ракетних атак працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій часто зіштовхуються з ускладненим доступом до постраждалих об’єктів. Це може відбуватися, зокрема, через затори, неправильно припарковані автівки чи поведінку самих людей.

Керівниця пресслужба ДСНС Світлана Володіна в ефірі Медіацентру Україна пояснила, як правильно поводитися, якщо ви опинилися в епіцентрі ворожого обстрілу.

За словами фахівчині, насамперед важливо не перешкоджати роботі ДСНС і правоохоронців, які прибувають на місце події. Зокрема:

  • поступатися місцем на дорозі спецавтомобілям з маячками;
  • від’їхати від місця вибуху, щоб звільнити центральну дорогу, адже по ній їхатимуть рятувальники;
  • не сперечатися з правоохоронцями, які перекривають дорогу, і не заважати їм;
  • дослухатися до порад правоохоронців і рятувальників.

Крім того, Світлана Володіна порадила водіям звертати увагу на пожежні гідранти під час паркування авто й не перекривати доступ до них, адже гідранти потрібні рятувальникам, щоб загасити вогонь при пожежі.

“Якщо ви припаркуєтесь, а потім кудись підете, то рятувальники змушені будуть витрачати час на пошуки іншого гідранта, або на те, щоб перемістити вашу автівку. А це час, який забирає чиєсь життя”, – наголосила вона.

Раніше ми також публікували поради від ДСНС і ЮНІСЕФ, як правильно поводити себе, якщо ви потрапили під завал, і що робити, якщо під завалами опинилася дитина. Матеріал доступний за посиланням.

Читайте також: “Як розпізнати ПТСР і куди звертатися за допомогою: поради від МОЗ”.

Титульне фото: ДСНС


Обговорення