Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Грудня 2022

Як діяти, якщо є проблеми з влаштуванням дитини до школи за кордоном

Українцям, що мають системні проблеми під час отримання послуг від місцевих органів за кордоном, рекомендують звертатися до консульств.

Зокрема, батьки, які тривалий час не можуть влаштувати своїх дітей до європейських закладів освіти, можуть скористатися допомогою консульської установи.

Наприклад, проблема з тим, щоби влаштувати дітей до місцевих шкіл, існує в Німеччині.

Генеральний консул у Гамбурзі рекомендує українцям “повідомляти у консульську установу про системні проблеми, які виникають під час розміщення чи надання інших послуг для українських шукачів захисту з боку місцевих органів”.

В одному з постів консульства у Facebook ідеться про те, що консульська установа комунікуватиме з німецькою владою та спільно вирішуватиме проблеми українських громадян. Свої звернення з чітким викладенням фактів просять надсилати на пошту [email protected].

Детальну інформацію щодо питань, із якими може допомогти консульство, надало також Генеральне консульство України у Вроцлаві. У пості є корисна інформація про те, на яку допомогу можуть розраховувати українські громадяни у Польщі: про влаштування дітей до шкіл, працевлаштування, житло, отримання документів тощо.

За гештегом #КонсулДопомагає у Facebook можна прочитати про виїзди консула в міста для консультацій із громадянами, а також ознайомитися із письмовими роз’ясненнями щодо проблемних питань.

Українцям, що перебувають за кордоном, радимо підписуватися на сторінки українських консульських установ у Facebook: вони поширюють інформацію щодо проведення зустрічей, під час яких можна поставити свої питання.

Читайте також: “Навчання за кордоном: проміжний фініш. Інтеграційна система в європейській школі”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор monkeybusiness, Depositphotos


Обговорення