Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Липня 2022

Як у Києві готують школи до відкриття

У Департаменті освіти і науки Києва розкрили деталі підготовки шкіл до нового навчального року.

У столиці планують розпочати навчання в офлайн-режимі, повідомила директорка департаменту  Олена Фіданян. Підготовка до відкриття 1 вересня ведеться у всіх 422-х школах Києва.

Вона розповіла, що прилеглі до закладів освіти території перевірять спеціалісти ДСНС на наявність вибухонебезпечних предметів.

Паралельно з цим триває перевірка укриттів у школах — там мають бути підготовлені запаси води, медикаментів та решти необхідного.

Для шкіл, яких немає укриття, підготують сховища в кроковій доступності

Також на початку навчального року в усіх школах проведуть тренування з учителями й дітьми щодо дій під час повітряної тривоги.

Водночас діти, які не мають змоги повернутися в Київ, навчатимуться дистанційно.

Нагадаємо, заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко заявив, що з 1 вересня офлайн-навчання відновиться в усіх закладах освіти.

Раніше Вітренко повідомляв, що 1 вересня очне навчання почнеться лише в тих школах, в яких є бомбосховища.

Згодом міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що рішення про очне або онлайн-навчання в новому навчальному році ухвалюватимуть засновники шкіл залежно від безпекової ситуації. Цією заявою він, фактично, спростував слова свого заступника про те, що очне навчання відновиться в усіх школах.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що учнів не відраховуватимуть за невідвідування офлайн-уроків із 1 вересня й що вчителі, школи яких почнуть очне навчання, мають повернутися на робочі місця.

15 червня начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко заявив, що лише 1 100 українських шкіл мають укриття та той чи інший ступінь захисної споруди. Загалом в Україні 13 700 закладів загальної середньої освіти, тому лише 8% із них мають укриття, що дають змогу почати очне навчання.

Уже через 6 днів Шкарлет заявив, що 25% шкіл підтвердили, що в них є укриття для початку очного навчання.

Також у Львові дали рекомендації школам, як організувати навчання з 1 вересня.

“Нова українська школа”

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Syda_Productions, Depositphotos


Обговорення