Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Квітня 2023

Як вчаться дошкільнята в умовах війни — до 14 квітня триває опитування батьків та педагогів

Заповнити анкети можна на сайті Міністерства освіти та науки України.

Як повідомляє пресслужба МОН, опитування проводиться у рамках проєкту “Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні”.

  • Педагогів закладів дошкільної освіти просять розповісти в анкеті про організацію освітнього процесу в дистанційній та змішаній формі, а також поділитися труднощами в умовах воєнного стану.
  • Окрему анкету створили для педагогів, які мають здобутки в організації освітнього процесу у змішаній та дистанційній формах у ЗДО та готові поділитися ними з колегами.
  • В анкеті для батьків дошкільнят можна описати наявні проблеми та переваги в організації навчального процесу у дитсадках.

У Міносвіти нагадують, що проєкт розпочався у березні і має на меті залучити до навчання дітей, які з різних причин не відвідують заклади дошкільної освіти, а також підвищити кваліфікацію педагогів та здійснити педагогічну підтримку батьків.

На першому етапі розробили типову програму для навчання регіональних тренерів та розпочали навчання 70 педагогів, які навчатимуть педагогів-учасників програми у різних областях України.

Також впродовж місяця експерти проєкту оцінювали потреби закладів дошкільної освіти Одеської, Запорізької та Дніпропетровської областей і передали їм 1500 індивідуальних наборів для внутрішньо переміщених дітей. Ще 50 закладів дошкільної освіти отримають ігрове обладнання для укриттів.

Читайте також: “Хто з дітей може безплатно харчуватись у школах і садочках та що для цього потрібно”

Фото: Вінницька міська рада


Обговорення