Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Травня 2024

Як відбуватиметься НМТ-2024 в разі аварійних відключень електроенергії

Якщо під час Національного мультипрдметного тесту станеться тривале відключення електроенергії (понад 2,5 години), учасники та учасниці зможуть скласти іспит під час додаткової сесії.

Про це в коментарі порталу “Українська правда життя” розповіла директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

За її словами, у разі відключення електроенергії порядок подальшого проведення тестування вирішуватимуть регіональні центри. Тому, якщо така ситуація відбудеться, персонал тимчасового екзаменаційного центру має зв’язатися з регіональним ЦОЯО, і спробувати розв’язати питання або отримати вказівки про подальші дії.

Якщо відновити електропостачання не вдасться протягом 2,5 годин, учасникам і учасницям НМТ запропонують взяти участь у додатковій сесії.

Скласти НМТ-2024 під час додаткового періоду зможуть також вступники, які запізнилися на тестування або не взяли в ньому участь з поважної причини:

  • через хворобу;
  • через повітряну тривогу.

Для участі в додатковій сесії абітурієнтам потрібно буде написати відповідну заяву.

Раніше ми публікували докладну статтю, де зібрали всю основну інформацію про НМТ-2024, його правила та особливості. Ознайомитися з матеріалом можна за посиланням.

Таблиці переведення тестових балів у 200-бальну шкалу доступні тут.

Читайте також: “Проєкт “Вчися вухами” зібрав 155 аудіоуроків для підготовки до НМТ: слухайте й готуйтеся”.

Титульне фото: iStock


Обговорення