Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Лютого 2021

Якщо учень переходить у 10 клас в іншу школу, можливий конкурс – МОН

Випускники 9-х класів, в чиїх закладах закривають старшу школу, для переведення у 10 клас в іншій школі можуть проходити конкурс.

Це необхідно буде робити, якщо охочих вступити в 10-й клас у певній школі буде більше за кількість місць, розповів директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко в інтерв’ю “Освіторія Медіа”.

“Якщо органи місцевого самоврядування вже ухвалили рішення про те, що набір до 10 класу в цій конкретній школі проводитися не буде, учні можуть продовжити навчання в будь-якій іншій школі”, – зазначив Кононенко.

На його переконання, в Україні подібних шкіл небагато – “це поодинокі питання”.

Якщо місць в обраній школі вистачає, зараховувати будуть усіх охочих учнів. Якщо місць недостатньо – проводиться конкурсний відбір. Принципи відбору встановлює заклад, роблячи акцент на профільних дисциплінах. Наприклад, якщо йдеться про фізико-математичний ліцей – від учня вимагатимуть добрі знання саме з цих двох предметів”, – пояснив він.

Нагадаємо, раніше МОН давало роз’яснення щодо переводу учнів у 10-й клас, проте не пояснювало, що робити учням, чиї заклади закривають старшу школу.

Читайте також “Що зараз не так із розбудовою профільних ліцеїв”
 “Профільні школи будуть не тільки у великих містах – про маніпуляцію, що шириться інтернетом”

Фото: автор – sabphoto, Depositphotos


Обговорення