Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Травня 2023

Японія забезпечить гаджетами 85 цифрових освітніх центрів у 9 областях України – наразі передано 340 ноутбуків

Японські партнери передали Україні 340 ноутбуків для доступу до дистанційного навчання у цифрових освітніх центрах. У межах пілотного проєкту 200 ноутбуків доставлено в Чернігівську та Київську області, ще 140 буде доставлено до цифрових освітніх центрів Миколаївської області.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

“Багато з учнів не мають доступу до технічного обладнання або інтернету. Наше завдання – забезпечити такий доступ якомога більшій кількості дітей. Цифрові освітні центри є ефективним рішенням для продовження навчання та соціалізації дітей”, – зазначив заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній.

Концепцію цифрових освітніх центрів розробив благодійний фонд savED для швидкої освітньої допомоги постраждалим громадам, де доступ до навчання ускладнений.

“Центри не просто надають гаджети, але і створюють можливість для дітей здобувати повноцінну освіту, відвідувати позашкільні заняття, спілкуватися та всебічно розвиватися”, – пояснила Анна Пуцова, керівниця відділу регіонального розвитку savED.

За основною Грантовою угодою, укладеною між урядами України та Японії, передбачена підтримка біля 85 цифрових освітніх центрів у 9 областях України – на сході, півдні та півночі країни, де переважає дистанційне навчання.

Проєкт зосереджений на забезпеченні центрів необхідним обладнанням, а саме: ноутбуками, планшетами, інтернет-обладнанням, 3Д-принтерами, проекторами, СТЕМ-наборами. Японські партнери також забезпечують передання генераторів у разі вимкнення електроенергії та для обігріву приміщень. Загалом проєкт має на меті охопити майже 50 тис. учнів протягом 2023-2024 років.

Читайте також: “Безплатний курс для новачків про роботу з ChatGPT: що пропонують організатори”.

Фото: Міністерство освіти і науки України


Обговорення