Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Жовтня 2022

Є “наші” в Британії? Українських учнів запрошують на безплатні заняття з української мови, літератури та історії

ГО “Смарт освіта” оголосила додатковий набір учнів 5–11 класів, які перебувають у Великій Британії, на безплатні українознавчі заняття.

Зареєструвати дитину можна за цим посиланням.

Школярі мають змогу опанувати українознавчий компонент – програму з української мови, літератури та історії України. Учні матимуть по одному заняттю на тиждень із кожного предмета.

Мені подобається те, з якою легкістю та невимушеністю минають заняття. Ми з учнями жартуємо та сміємося. Завдяки цьому після кожного уроку я залишаюся з піднесеним настроєм”, – коментує один з учасників занять попереднього набору. – “Мені подобаються ці заняття, бо це спосіб не забути старе і вивчити те, що я не зможу вивчити у Швеції”.

З цим погоджується й одна із мам: “Через перебування за кордоном та навчання в місцевій школі, дитина не в змозі відвідувати онлайн-заняття в українській школі. Ви пропонуєте уроки саме з тих предметів, які місцева школа не викладає”.

Інша мама каже, що “не очікувала, що діти будуть самоорганізовуватися й шукати самомотивацію. Жодного разу не нагадувала про заняття. Вони приєднуються самостійно, вчасно, виконують домашні завдання без мого включення”.

Проєкт передбачає два формати навчання: “живі” онлайн-уроки у вечірній час та онлайн-уроки в суботу. У проміжку між заняттями вчителі можуть надсилати невеликі домашні завдання для самостійного опрацювання матеріалу учнями.

Одна з педагогинь ділиться: “Діти такі діти 🙂 Дуже відверто й щиро на все реагують: “Зазвичай я не люблю отої вашої літератури, але ви прикольна”, або “Я не люблю читати, але якщо ви просите – спробую”.

Нагадуємо, що дитяча та сімейна психологиня Світлана Ройз створила поради, що допоможуть дитині адаптуватися до нового закладу освіти за кордоном.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Зображення: ГО “Смарт освіта”


Обговорення