Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Грудня 2022

ЄС виділив кошти на відновлення шкіл в Україні: що входить в пакет допомоги

Європейський Союз та Україна підписали угоду про €100 мільйонів на відновлення українських шкіл, зруйнованих унаслідок злочинних дій російської армії.

Про це 16 грудня повідомило Представництво ЄС в Україні.

У пакет допомоги входять:

  • €34 мільйони гуманітарної допомоги, які спрямують на дрібні та середні ремонти, зокрема, на ремонти вікон, дахів, дверей, санітарного обладнання і опалення. Також нададуть шкільне обладнання для навчальних приміщень та бомбосховищ;
  • €66 мільйонів нададуть безпосередньо українському уряду як бюджетну підтримку.

Сьогодні ми виконуємо нашу обіцянку підтримати реабілітацію шкіл, пошкоджених і зруйнованих варварською війною росії. До початку 2023 року ми також доставимо для України шкільні автобуси, щоб діти могли справді їздити до школи в найкращих умовах. Майбутнє України починається з того, що діти повертаються до школи”, — зазначила президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

Зокрема, Європейська Комісія виділила приблизно 14 мільйонів євро на придбання шкільних автобусів. Також у рамках загальносоюзної солідарності з благодійної передачі шкільних автобусів, для України мають спрямувати приблизно 240 таких транспортних засобів.

Комісія працюватиме спільно з українським урядом та Фондом Олени Зеленської:

  • протягом найближчих тижнів розраховують виділити €66 мільйонів бюджетної підтримки.
  • також гуманітарні партнери ЄС уже розпочали оцінку шкоди, завданої закладам освіти, що підлягають відновленню на місцях.

Очікують, що більшість навчальних закладів, на які поширюватиметься допомога, зможуть відремонтувати до початку наступного навчального року (в період із грудня 2022 до вересня 2023 року).

Читайте також: Як в Україні відновлюють зруйновані росіянами школи

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: savED, Facebook 


Обговорення