Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Листопада 2022

Єврокомісія виділила 100 млн євро на укриття – Шкарлет

Концепція безпечного закладу освіти має дві складові: організаційно-методичну та інфраструктурну. Складнішою в реалізації є друга, адже вона передбачає значні витрати. 

Про те, за які кошти буде профінансовано облаштування укриттів у закладах освіти, розповів в ефірі марафону “Єдині новини” Сергій Шкарлет.

На 2023 рік у державному бюджеті закладена нова субвенція, скерована на забезпечення безпекових умов у закладах освіти. У першу чергу ідеться про організацію укриттів в опорних школах.

Іншим джерелом фінансування є закордонні донори. Наприклад, Єврокомісія виділила понад 100 млн євро на формування укриттів у школах – за ці гроші влаштують укриття в 74 опорних ЗЗСО.

Крім цього, фонд “Східна Європа” запустив програму “Безпечна школа” – будуть облаштовані укриття в 20 закладах освіти (під програму потрапили Вінницька, Одеська, Хмельницька область та місто Київ).

Шкарлет нагадав, що ЮНІСЕФ дав Україні змогу облаштувати понад 1000 шкіл обладнанням для укриття (каремати, аптечки та інші предмети першої потреби).

Міністр зазначив, що концепція безпечного закладу освіти будується на міжгалузевій співпраці МОН, МВС, ДСНС, Національної поліції і місцевого самоврядування.

Читайте також: “Безпека школярів Херсонщини: потрібно розробити механізми захисту дітей з ТОТ”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – maria.symchych, Depositphotos


Обговорення