Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Січня 2024

Європейська рада оприлюднила рекомендації про забезпечення цифрової освіти

23 листопада 2023 року Європейська рада схвалила рекомендації про забезпечення успішної цифрової освіти та навчання. Відповідно до них, стратегічним пріоритетом у цій сфері є сприяння розбудові високоякісної цифрової освітньої екосистеми.

Про це повідомила Державна служба якості освіти України.

Ознайомитися з текстом документа можна за посиланнями:

Європейська комісія вважає, що цифрові технології дійсно сприяють підвищенню якості, доступності й інклюзивності освіти у світі. Крім того, сучасні технології дозволяють оперативно реагувати на різні виклики, зокрема, пандемію COVID-19 або повномасштабну війну в Україні.

Однак, на думку фахівців, попри всі зусилля й втілені ініціативи у сфері цифрової трансформації, держави Європейського Союзу поки не досягли значного поступу в цьому питанні.

Крім того, за даними Європейської комісії на сьогодні лише 39% педагогів з країн-членів ЄС переконані, що можуть активно застосовувати цифрові технології під час проведення занять. Саме тому вчителі наразі потребують комплексної підтримки з боку влади держав. Зокрема, зусилля мають бути спрямовані на професійний розвиток, набуття необхідних навичок і компетентностей у таких питаннях:

  • інтеграція цифрових технологій у навчання на різних рівнях здобуття освіти та розширення можливостей вчителів щодо їх використання;
  • розробка цифрових освітніх інструментів, зокрема, впливу штучного інтелекту на процес навчання;
  • підвищення обізнаності з кібербезпеки в освіті;
  • інвестування у зв’язок, цифрову інфраструктуру та цифрову доступність в освіті та навчанні.

Читайте також:Як розвиток штучного інтелекту вплине на освіту та доступ до неї протягом наступних 10 років: прогноз економічного форуму”.

Титульне фото: depositphotos.com


Обговорення