Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Жовтня 2023

ЮНЕСКО та Google запускають курс із цифрової грамотності та ментального здоров’я для українських педагогів

Для українських педагогів створили новий курс “Цифровий учитель”, який покликаний допомогти в розвитку навичок цифрової грамотності й використанні інструментів для якісного дистанційного і змішаного навчання.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Курс розробили ЮНЕСКО та Google, долучивши до співпраці групу українських експертів.

За словами Дмитра Завгороднього, заступника міністра освіти і науки України з питань цифрової трансформації, у новому навчальному році приблизно 1 мільйон українських учнів змушений здобувати освіту винятково за дистанційною формою навчання. Така ситуація вимагає вдосконалення цифрових навичок педагогів, аби забезпечити рівний доступ до якісної освіти для всіх школярів.

Програма курсу складається з 7 модулів з доступом до практичних вправ, тестів та додаткових ресурсів. Крім того, зміст тренінгів стосується також аспектів:

  • психічного здоров’я,
  • психосоціальної підтримки,
  • соціального та емоційного навчання.

У МОН повідомили, що паралельно з курсом буде створена спільнота практиків і мережа наставництва для підтримки педагогів, де вчителі зможуть:

  • обмінюватися досвідом, методами та підходами до навчання;
  • спільно вирішувати проблеми, пов’язані з цифровим викладанням.

Читайте також: “Інструменти виявлення та подолання навчальних втрат: працівників ЦПРПП запрошують на безплатний онлайн-тренінг”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення