Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Лютого 2024

З 50 тисяч дітей у Харкові 2,5 тисячі навчаються офлайн

Лише 5% дітей, які зараз перебувають у Харкові, охоплені офлайн-навчанням.

Про це “Українському Радіо” Харкова повідомила директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко, передає “Суспільне”.

Вона зазначила, що наразі в місті мешкає близько 50 тисяч дітей, із них очно навчаються 2,5 тисячі. Йдеться, зокрема, про метрошколу.

Крім того, за словами посадовиці, в Індустріальному районі Харкова майже завершили будівництво підземної школи, яка дасть змогу повернути в офлайн ще понад тисячу школярів і школярок.

“Ми розуміємо, що освітні втрати є і їх не може не бути при дистанційній освіті, … але між освітніми втратами й втратами здоров’я або життя дітей ми обираємо здоров’я, безпеку й життя. Тому, звичайно, зараз занурюємося під землю та будемо там вчити учнів доти, доки нам не дозволить безпекова ситуація”, – розповіла Деменко.

Вона також повідомила, що на сьогодні з 184 шкіл Харкова 112 пошкоджені або зруйновані внаслідок російських обстрілів, а це – 55% від загальної кількості. Тому, за словами Деменко, наразі серед завдань міської влади є й відновлення закладів освіти. Зокрема, на лютий 2024 року вже вдалося відбудувати 33 школи.

Крім того, посадовиця наголосила, що ще одним важливим питанням у сучасних реаліях є забезпечення вразливих категорій учнів і учениць ноутбуками для дистанційної освіти, адже в Харкові зараз мешкає 2,5 тисячі дітей-переселенців та понад 3 тисячі дітей, які не мають гаджетів для дистанційних занять і “працюють із батьківських телефонів”.

Читайте також: “Чому Харків зміг, а Запоріжжя – ні?”: у Запоріжжі планують відкрити підземні школи”.

Титульне фото: Олена Клименко; “Суспільне Харків”


Обговорення