Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Січня 2024

З військових злочинців у вчителі: росія пропонує “ветеранам” війни з Україною роботу в школах

На росії “ветеранам” війни з Україною пропонують пройти перекваліфікацію й стати шкільними вчителями. Відповідні програми вже запровадили в педагогічних закладах вищої освіти деяких регіонів російської федерації.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Змінити фах можуть учасники будь-яких формувань російської армії (зокрема, і ПВК на кшталт “Вагнер”), які брали участь у війні з Україною, однак через стан здоров’я або з інших причин не можуть продовжувати бойові дії. Крім того, для участі в програмі не має значення й попередня освіта “ветеранів”.

За даними Центру військового спротиву, особи, які найближчим часом завершать перенавчання, стануть “вчителями”:

  • історії;
  • фізкультури;
  • основ безпеки життєдіяльності.

Їх також залучатимуть до проведення занять і заходів з початкової військової підготовки для школярів і школярок.

Зазначається, що міністерство освіти рф також рекомендує “вчителям-ветеранам” вести уроки у військовій формі, демонструючи спорядження й амуніцію, аби на власному прикладі сприяти національно-патріотичному вихованню молоді.

Крім того, “вчителі” муситимуть агітувати учнів у подальшому йти в силові структури росії, а також проводити опосередковану агітацію за володимира путіна та правлячу партію рф у закладах освіти перед майбутніми “виборами”.

У Центрі національного спротиву також припускають, що перекваліфікованих “педагогів” відправлятимуть працювати на тимчасово окуповані території України для посилення пропагандистського впливу.

Раніше ми розповідали, що росіяни створюють “музеї СВО” у школах тимчасово окупованої Луганщини.

Титульне зображення: polskieradio.pl


Обговорення