Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Вересня 2024

За мотивами “Тигроловів” Івана Багряного знімуть фільм

Режисерка Анна Бурячкова зніме фільм за мотивами одного з найвідоміших українських творів ХХ століття – пригодницького роману “Тигролови” Івана Багряного.

Про це повідомили на порталі Vogue.ua.

Над фільмом також працюватимуть:

  • Марина Степанська – співсценаристка;
  • Наталія Лібет та Ольга Бесхмельниціна – продюсерки.

Презентація проєкту майбутнього фільму відбудеться в листопаді 2024 року під час кінофестивалю в німецькому Коттбусі.

“Зробити фільм за мотивами цього роману, написаного в найтемніший час ХХ сторіччя, у 1944 році, видається дуже актуальним завданням сьогодні, бо майже століття потому ми стоїмо перед тією самою загрозою – спробою росії вкотре поглинути нашу ідентичність, землю й історію, – розповіли автори проєкту.

Постер до майбутнього фільму, Vogue.ua

Нагадаємо, що “Тигролови” – пригодницький роман Івана Багряного, виданий у 1944 році. В основі твору – автобіографічні події, зокрема, заслання автора на Далекий Схід та втеча з етапного спецпотяга НКВС, що перевозив смертників ГУТАБу. Події “Тигроловів” відбуваються на початку 30-х років ХХ століття й розповідають про долю українського політв’язня Григорія Многогрішного. Він тікає з потяга смерті прямо посеред суворої тайги, закохується в дівчину-мисливицю, яку врятував від розлюченого ведмедя, але радянський режим не дає йому спокою.

Роман входить до шкільної програми з літератури для 11 класу, а також до переліку обов’язкових творів для підготовки до НМТ з української літератури.

Читайте також: “”Це рівень” vs “Це крінж”: що подобається і не подобається учням та ученицям у програмах із літератури”.

Титульне фото: bookram.com.ua


Обговорення