Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Жовтня 2023

НМТ-2024 з української літератури: перелік творів для вивчення

У 2024 році до списку предметів за вибором національного мультипредметного тесту додали українську літературу. Попередньо, складати її будуть випускниики, які планують вступати на філологічні спеціальності.

На порталі освіта.ua поділилися переліком творів, які є обов’язковими для текстуального вивчення учасниками НМТ. Ознайомитися з ним можна нижче.

Як раніше повідомила директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, тести в 2024 році складатимуть відповідно до чинної програми ЗНО. Переглянути програму з літератури всі охочі можуть за посиланням.

Крім того, під час підготовки до НМТ-2024 школярі та школярки можуть використовувати подкасти проєкту “Вчися вухами”, у яких досвідчені педагоги коротко й цікаво розповідають про класиків українського мистецтва та їхні доробки.

Подані у переліку твори для підготовки до НМТ-2024 згруповані за хронологічним принципом, починаючи від фольклору та закінчуючи сучасним літературним процесом.

Усна народна творчість:

Давня українська література:

Література кінця ХVІІІ – початку ХХ століття:

Література ХХ століття:

Твори українських письменників-емігрантів:

Сучасний літературний процес:

  • учасники ЗНО мають орієнтуватися в основних тенденціях розвитку сучасної літератури та визначати найхарактерніші ознаки постмодернізму.

Раніше ми розповідали, що понад 250 творів шкільної програми з української літератури тепер доступні в аудіо.

Титульне фото: Ukraïner


Обговорення