Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Липня 2023

Заклади освіти в Україні забезпечені укриттями майже на 68% – міністр

Робота з облаштування й будівництва нових сховищ триває – на це передбачено 1,5 млрд грн з державного бюджету.

Про це нагадує “Укрінформ”, посилаючись на слова міністра освіти і науки України Оксена Лісового.

“За інформацією обласних, Київської міської військових адміністрацій, станом на середину червня 2023 року до освітнього процесу в очній формі навчання за показниками забезпеченості учасників освітнього процесу об’єктами фонду захисних споруд цивільного захисту готові 19 125 об’єктів (будівель) закладів освіти, що становить 67,81% від загальної кількості таких об’єктів та дозволяє забезпечити укриття 4 652,41 тис. учасників освітнього процесу (56,28%) у них”, – пояснив міністр.

З метою облаштування наявних і будівництва нових захисних споруд Державним бюджетом України на 2023 рік передбачено видатки за бюджетною програмою “Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти” в обсязі 1 млрд 500 млн грн, які використовуються у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

“МОН систематично здійснює моніторинг стану виконання відповідних робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, капітальним ремонтом, які фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах освіти. Відповідно до інформації, отриманої від обласних, Київської міської військових адміністрацій, у регіонах здійснюється підготовка проєктно-кошторисної документації та проводяться процедури державних закупівель”, – додав Оксен Лісовий.

Нагадаємо, що розподіл 1,5 млрд грн субвенції на укриття й шкільні автобуси Уряд погодив лише на початку травня.

Фото: Телеграм-канал міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна


Обговорення