Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Липня 2023

Заробити й принести користь місту: у Кропивницькому молодь залучили до громадських робіт з благоустрою

Близько 500 хлопців і дівчат віком від 14 років долучилися до громадських робіт з благоустрою в місті Кропивницькому. Для оплати їхньої праці передбачені кошти – 768 тисяч гривень – у міському бюджеті.

Про це розповідає “Суспільне”.

Під час канікул у Кропивницькому молодь може попрацювати на громадських роботах з благоустрою міста – з липня до кінця літа працюватимуть чотири зміни по 10 днів кожна. Друга зміна розпочнеться 17 липня.

Як розповіла заступниця начальника управління молоді Катерина Черкасська, на роботу беруть тих, кому виповнилось 14 років. У місті є попит на працевлаштування молоді саме в літній період.

“Ми розуміємо, що кроки з підтримки молоді повинні бути різними, тому вирішили відновити громадські роботи, які були призупинені три роки поспіль”, – пояснила чиновниця.

Зарплата залежить від віку учасників: що старші учасник чи учасниця проєкту, то менша оплата. Згідно з нормами законодавства, для осіб від 14 до 16 років зарплата становить 2340 гривень, після 18 років – 1600 гривень за 10 робочих днів. Планують залучити 230 молодих людей.

Роботодавець – комунальне підприємство “Благоустрій”, яке визначає обсяги та місце робіт. Молодь прибиратиме на Набережній, у парках і скверах, як розповів керівник підприємства Олександр Співак.

“Обсяги робіт дуже великі. Нині працівники підприємства викошують парки та магістральні дороги, і діти допомагають у вигрібанні скошеної трави. Наш відділ кадрів відкриє кожній дитині трудову книжку”, – зазначив він.

Під час роботи з хлопцями й дівчатами перебувають педагоги. Вони відповідають за їхню безпеку та стежать за дотриманням режиму. Учасники й учасниці повинні мати із собою головний убір, воду, рукавички для роботи.

Працюють з понеділка до п’ятниці з 8 до 12 години, щогодини діти мають перерву 15-20 хвилин. Залежно від погоди її можна подовжити. У випадку повітряної тривоги всі прямують до найближчого укриття.

Читайте також: “Замість квітів на Останній дзвоник: випускники й випускниці у Кропивницькому зібрали 600 тисяч гривень на ЗСУ”.

Фото: “Суспільне”


Обговорення