Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Березня 2021

Колегія МОН схвалила підручники для 4 класу, які друкуватимуть за держбюджет. ВИПРАВЛЕНО

Колегія Міністерства освіти і науки схвалила перелік із 79 підручників (24 назви) для учнів 4 класу для друку за кошти державного бюджету у 2021 році.

Про це повідомляє МОН.

Цей перелік сформували за результатами другого етапу конкурсного відбору підручників. Колегія МОН затвердила:

  • 38 назв підручників, які можуть друкуватися за кошти державного бюджету;
  • 23 назви підручників, які можуть друкуватися за кошти державного бюджету, за умови подання видавництвом до Інституту модернізації змісту освіти гарантійного листа про дофінансування (за рахунок власних обігових коштів або інших коштів, не заборонених законодавством) різниці між запропонованою видавництвом вартістю та середньою вартістю у паспорті бюджетної програми;
  • 5 назв підручників, які адаптуватимуться рельєфно-крапковим та збільшеним шрифтом для закладів освіти, в яких навчаються діти з порушеннями зору, і можуть друкуватися за кошти державного бюджету;
  • 3 назви підручників, які перекладатимуть мовами національних меншин (польська, молдовська, російська, румунська, угорська) для закладів освіти, у складі яких є класи (групи) з навчанням мовами національних меншин, і які можуть друкуватися за кошти державного бюджету.

Колегія МОН – консультативно-дорадчий орган. Перелік підручників для друку за кошти держбюджету затверджується наказом МОН. Раніше ми написали, що МОН затвердило цей перелік. Приносимо вибачення за неточність.

“Нова українська школа” надіслала запити у МОН та ІМЗО, щоб отримати точний перелік підручників.

Також тут можна переглянути перелік підручників для 4 класу (79 назв), рекомендованих МОН для використання в школах.

Нагадаємо, педагоги можуть обрати підручники для 8 та 4 класів.

Дивіться також “Яким має бути сучасний підручник і як пропонують змінити експертизу”.

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.