Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Квітня 2023

Зібрали кошти для ЗСУ: як гурт підлітків дає благодійні концерти із піснями на вірші класиків

Музичний гурт підлітків із Рівного з програмою “Данина нашим класикам” виконує пісні на вірші українських поетів, а на своїх концертах збирає кошти для ЗСУ.

Про це розповіло “Суспільне”.

Гурт “Батя розслабся” має змінний склад учасників віком від 11 до 13 років. У їхньому репертуарі пісні на слова Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Ліни Костенко та Василя Симоненка.

Як пояснив 11-річний учасник гурту Влад Лучко, цю програму назвали “ДНК”, тобто “Данина нашим класикам”. У такий спосіб юні музиканти вшановують українських класиків і збирають гроші для ЗСУ.

11-річний Влад Лучко грає на гітарі

Гри на гітарі та вокалу пілітків навчає Андрій Оштук, засновник гурту.

“Ідея в тому, що наші юні обдарування можуть грати не гірше за досвідчених людей, які займаються музикою десятками років. Саме в цьому ідея назви. Вони навчаються і водночас уже мають досвід виступів на сцені, співають для дітей і дорослих, щоб ті відпочили й розслабилися”, – пояснив Андрій Оштук.

Зібрали кошти для ЗСУ: як гурт підлітків дає благодійні концерти із піснями на вірші класиків

Двоє інших учасників гурту: Єва Сергійчук, Остап Оштук та їхній викладач Андрій Оштук

Крім цього, учасники гурту на своїх благодійних концертах збирають кошти для допомоги ЗСУ. Так, гроші з одного із концертів підлітки передали на закупівлю ліків для бійців, які потребували антибіотиків в опіковому відділенні в Рівному. На останньому виступі юні музиканти зібрали 5 000 гривень, а ще раніше – 7 000 гривень.

12-річна Єва Сергійчук, яка долучилася до гурту два місяці тому, впевнена, що навіть такими невеликими благодійними виступами можна допомогти нашим захисникам та захисницям.

“Вони цього потребують. Навіть якщо це буде якась мала сума, вона може врятувати багато життів”, – додав 13-річний гітарист Остап Оштук.

Читайте також:Незряча школярка зі Львівщини зібрала понад 650 тисяч гривень для ЗСУ”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення