Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Листопада 2022

Змушували вихваляти кремль у школах: двом колишнім освітянкам на Запоріжжі повідомили про підозру

У місті Токмак, Запорізької області, СБУ викрила двох чиновниць місцевого відділу освіти, які співпрацювали з окупантами та займалися російською пропагандою в школах.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, ними виявилися колишня керівниця відділу освіти Токмацької міської ради та її заступниця. На початку повномасштабного вторгнення вони пішли на співпрацю з окупантами та добровільно вступили до створеного агресором “департамента образования” у місті Токмак.

Перебуваючи на керівних “посадах”, вони сприяли поширенню окупаційного режиму через місцеві заклади середньої освіти. Для цього закликали вчителів повертатися на “робочі місця” і викладати навчальну програму за російськими підручниками і прокремлівськими “методичками”. У разі незгоди пособниці ворога погрожували освітянам “наслідками” у вигляді незаконних переслідувань”, — йдеться в повідомленні пресслужби.

Також, за даними СБУ, на так званих “общественных собраниях” жінки публічно агітували за підтримку росії та виправдовували її злочини. За співпрацю з окупантами вони гарантували виплату російських зарплат та лояльне ставлення.

Наразі дві колишні чиновниці з освіти переховуються на тимчасово окупованій території. Слідчі СБУ повідомили їм про підозру в пособництві державі-агресору за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 111–2 ККУ.

Читайте також: колаборанти в освіті: хто це й що загрожує за співпрацю з ворогом

Слава Україні!

Героям Слава!

Переможемо!

Фото: автор — photographee.eu, Depositphotos


Обговорення