Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Червня 2020

ЗНО: Діти з підвищеною температурою через певні захворювання зможуть скласти тестування за наявності довідки

Якщо в учасників ЗНО температура вище 37,2° через певне захворювання, вони матимуть можливість потрапити в пункт тестування за наявності відповідної довідки від лікаря.

Про це повідомив виконувач обов’язків директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко під час брифінгу щодо умов проведення ЗНО-2020.

“Ми розуміємо, що не всі діти з відмінними за станом здоров’я. Ми розуміємо, що певна категорія дітей мають захворювання, через які може триматися так звана субфебрильна температура. Тобто температура може коливатися у вищих межах, ніж це допускає головний санітарний лікар.

Тому ми радимо всім таким дітям взяти довідки від лікувальних установ, від сімейних лікарів, які б підтверджували наявність субфебрильної температури. І в разі виявлення підвищеної температури під час входження до пункту тестування, за наявності такої довідки таким дітям буде надана можливість зайти й розпочати роботу, – зазначив Бойко.

Нагадаємо, МОЗ дало рекомендації щодо заходів безпеки під час ЗНО-2020, де, зокрема, учасникам радять писати тести в масках, а на вході до пункту тестування впускати з температурою не вище 37,2°.

Учасників ЗНО забезпечуватимуть масками та антисептиками.

Дивіться також “Українська література в аудіо: записи UA: Радіо Культура для підготовки до ЗНО”

Визначені оновлені дати ЗНО-2020 зі всіх предметів та відомі нові дати пробного ЗНО.

Фото: автор – NOKDUE, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення