Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

Вчителі, не пропустіть! Навчально-методичний посібник “Порадник для вчителя” (ОНОВЛЕНО)

Робоча група, яка розобляє Модельну навчальну програму для пілотування Стардарту початкової загальної освіти, передала “Новій Українській Школі” навчально-методичний посібник. “Порадник для вчителя” створений з метою методичної підтримки вчителів пілотних шкіл. Публікуємо оновлену на розширену версію.

Навчально-методичний посібник створено командою фахівців, які проводили тренінг для тренерів, – представників НАПН України, Всеукраїнського фонду “Крок за кроком” та НВК “Новопечерська школа”.

Посібник містить теми, які доповнюють питання, що розглядалися на тренінгу для тренерів, а саме: знайомство з новим Державним стандартом і модельною навчальною програмою, інтегрований підхід до навчання, стратегії значущого навчання, особливості організації освітнього середовища та інші.

“Порадник для вчителя” створено як онлайн-ресурс, який містить посилання на інші корисні електронні ресурси: літературу, фотографії, відео тощо.

Окрім цього, у Пораднику є практичні завдання для вчителів – насамперед, різні форми для самооцінки, які дають можливість оцінити власну готовність до запровадження змін, організацію освітнього середовища тощо.

Упорядники сподіваються, що після отримання зворотного зв’язку від вчителів пілотних шкіл щодо ефективності Порадника, він стане корисним ресурсом і для інших вчителів початкових класів.

Нагадуємо, що “Нова Українська Школа” вже публікувала перші два тижні, третій та четвертий та п’ятий тиждень, а також шостий, сьомий, дев’ятий, десятий, одинадцятий та дванадцятий тижні Модельної навчальної програми. Також ви можете подивитись матеріали з англійської мови та методичні рекомендації до них.

“Порадник вчителя”. Оновлена та розширена версія

Скачати файл можна за цим посиланням.

 

Гриф МОН

 

“Нова українська школа”

Титульне фото: автор – pressmaster, Depositphotos

Матеріали за темою

Обговорення