Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Листопада 2023

Освітні серіали для вчителів: добірка від МОН

Міністерство освіти і науки України поділилося добіркою корисних освітніх серіалів, які допоможуть педагогам покращити свої знання та навички з цифрової освіти, протидії булінгу та психологічної стійкості.

Усі матеріали розміщені на порталі “Дія. Освіта” та є повністю безплатними для користувачів. Крім того, перевагою таких навчальних відео є те, що їх можна переглянути в зручний час.

Зокрема, в освітньому серіалі “Цифрові навички для вчителів” фахівці розповідають про цифрові інструменти, які можна використовувати в дистанційному навчанні. Під час перегляду відео вчителі дізнаються, як:

  • створювати онлайн-заходи для учнів,
  • організовувати навчання в онлайн-групах,
  • автоматично оцінювати результати школярів.

З відеоуроку “Інтерактивне навчання: інструменти та технології” педагоги дізнаються, як інтегрувати ігри, мультики та інші активності в навчання. Такий підхід допоможе вмотивувати та зацікавити учнів і учениць до вивчення конкретної теми, а також підвищити їхню залученість на уроках.

У серіалі “Тренінг для тренерів” з цифрової освіти йдеться про те, як:

  • планувати змішане навчання,
  • зберігати інтерес дітей на уроках,
  • інтегрувати онлайн-курси в уроки.

Навчальний серіал “Школа без цькувань. Учителю” містить дієві поради щодо методів профілактики булінгу та боротьби з ним, зокрема, у роботі з дітьми з емоційно-поведінковими особливостями.

Під час перегляду відеоуроків “Бути поруч: основи психологічної підтримки тим, хто працює з дітьми” педагоги дізнаються докладніше про посттравматичний стресовий розлад. Адже в умовах повномасштабної війни ця тема є особливо актуальною як для дорослих, так і для дітей. У відео фахівці діляться порадами щодо методів самопідтримки та підтримки дітей, які зазнали впливу війни та її наслідків.

Читайте також:Добірка аудіоуроків від Артура Пройдакова – українського вчителя в десятці Global Teacher Prize”.

Титульне фото: “НУШ”


Обговорення