Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Травня 2018

У МОН уточнили, як ділити класи на групи в інтегрованому курсі – новий лист-роз’яснення (ОНОВЛЕНО)

UPD Лист-роз’яснення з’явився на сайті МОН. Його можна подивитись нижче.

Міністерство освіти і науки підготувало новий лист-роз’яснення щодо поділу класів на групи під час вивчення інтегрованого курсу “Я досліджую світ” і запису окремих і інтегрованих годин у Класному журналі.

Відповідний лист-роз’яснення “Нова українська школа” отримала в МОН.

У ньому сказано:

“Відповідно до Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах (додаток 2 до наказу Міністерства освіти і науки Україні від 20.02.2002 №128) при вивченні української мови (5 годин на тиждень, що виділені на вивчення української мови як окремого предмета, і 2 години на тиждень, що включені до інтегрованого курсу (мовно-літературна галузь), всього 7 годин на тиждень) клас може ділитися на групи за умови відповідної кількості учнів у класі (більше 27). У разі поділу класу на групи при вивченні української мови у Класному журналі на запис уроків української мови як окремого предмета і української мови в інтегрованому курсі відводяться окремі сторінки для кожної групи”.

Отже, у Класному журналі українська мова має фіксуватись на окремих сторінках і як окремий предмет “Українська мова”, і як складова інтегрованого курсу, на яку також виділяються окремі сторінки “Українська мова” в інтегрованому курсі (мовно-літературна галузь).

Завантажити файл можна за цим посиланням.

Титульне фото: автор – SergPoznanskiy, Depositphotos


Обговорення