Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Серпня 2022

Яку форму навчання обирають батьки та вчителі – опитування ДСЯОУ

Державна служба якості освіти України та її територіальні органи впродовж 3–8 серпня 2022 року проводили опитування батьків учнів/учениць та вчителів щодо форми організації освітнього процесу з початку 2022/2023 навчального року.

В опитуванні взяли участь понад 90 тисяч батьків та майже 11 тисяч учителів. Вдалося відстежити чітку тенденцію щодо надання переваги онлайн-навчанню в регіонах з підвищеною небезпекою, частими тривогами та активними бойовими діями.

Так, офлайн-навчання на заході України підтримують 37% батьків та 31% вчителів. А от у регіонах, де ведуться активні бойові дії або частина території окупована, офлайн-навчання обрали: 13% батьків і 10% вчителів на сході країни, 16% і 14% на півдні.

На півночі та в центрі України навчання в офлайн-форматі підтримують лише 23% батьків і 18% вчителів та 19% і 17% відповідно.

Тоді як в областях, в яких не відбуваються інтенсивні бойові дії, а сигнали повітряної тривоги звучать зрідка, батьки готові розпочинати навчання офлайн. Найбільший показник – 56% батьків готові відправити дітей на офлайн-навчання у Закарпатській області. Втім, Івано-Франківська та Львівська області демонструють вдвічі нижчі показники.

76% батьків та 86% вчителів вважають необхідною умовою для відновлення освітнього процесу в офлайн-форматі створення надійних укриттів (бомбосховищ). Водночас батьки й учителі визнають, що школа не може повністю гарантувати ані безпеку дітей, ані працівників.

Більше статистики – нижче.

Повний звіт можна переглянути нижче.

Zvit_SQEua_Opituvannya_onlaĭn-oflaĭn_2022-2023_navchalniy_rik

Завантажити повний звіт можна тут.

Загалом думки батьків та вчителів щодо форм навчання у новому навчальному році – різні й залежать від регіону. У цілому учасники освітнього процесу готові розпочати офлайн-навчання, якщо дозволятиме безпекова ситуація. Втім, що ближче до сходу й півдня України, то більше вчителів та батьків обирають онлайн-навчання. Тоді як за результатами опитування освітнього омбудсмена, більшість батьків обрали дистанційну форму навчання. Детальніше читайте за посиланням.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – TopVector, Depositphotos


Обговорення