Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Березня 2023

СБУ повідомила про підозру ще 14 педагогам-колаборантам

СБУ викрила ще 14 освітян-колаборантів, які допомагають ворогу русифікувати українські школи в Маріуполі та Генічеську.

Про це СБУ повідомляє на своєму Телеграм-каналі.

У результаті слідчо-оперативних дій 14 педагогам повідомили про підозру в добровільній співпраці з ворогом. Серед них – керівники створених російськими загарбниками “відділів освіти”, а також декани факультетів і директори захоплених українських шкіл та вишів.

На тимчасово окупованій частині Херсонщини викрито очільницю Новокаховської школи № 1. За дорученням гауляйтера Сальдо освітянка вивезла до Генічеська все майно закладів освіти.

У Маріуполі встановили особу керівниці місцевого “відділу освіти” терористичної організації “днр”. Перебуваючи на “посаді”, вона вимагає від директорів закладів освіти організовувати навчання за російськими підручниками.

Також СБУ ідентифікувала колишню депутатку районної ради та директорку місцевої школи, яка “здає” окупантам адреси помешкань сімей учасників руху опору. Співробітники СБУ викрили й “декана педагогічного факультету Маріупольського державного університету днр” – разом з іншими педагогами викладачка організувала знищення українських підручників у цьому закладі.

Цим та іншим фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також: “СБУ повідомила про підозру 30 учителям-колаборантам з Херсонської, Донецької та Луганської областей”.

Фото: УНІАН


Обговорення