Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Травня 2024

У підземній школі Харкова стартувало навчання: як пройшов пробний день

Сьогодні, 13 травня, 620 дітей розпочали навчання в першій підземній школі Харкова. Минулого тижня там уже провели пробний навчальний день. Під час занять рятувальники й психологи Державної служби України з надзвичайних ситуацій розповіли учням і ученицям про правила мінної безпеки.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

За його словами, зараз також триває набір учнів і учениць на новий 2024–2025 навчальний рік.

Раніше ми розповідали, що будівництво підземної школи в Індустріальному районі Харкова завершилося на початку квітня. Загалом вартість об’єкта склала 58,8 мільйона гривень. Приміщення підземної школи має 20 класних кімнат і розраховане на 900 учнів і учениць, які можуть навчатися у дві зміни.

Утім, Ігор Терехов повідомив, що кількість охочих вчитися очно в Харкові вже значно перевищує кількість наявних місць у закладі освіти. Зважаючи на це, у міськраді сподіваються до початку нового навчального року встигнути побудувати щонайменше ще три школи в інших районах міста.

“Адже доки ми не отримаємо найсучасніших систем протиповітряної оборони, живі уроки віч-на-віч з учителем та однокласниками можливі лише під землею”, – наголосив він.

Читайте також: “Чому Харків зміг, а Запоріжжя – ні?”: у Запоріжжі планують відкрити підземні школи”.

Титульне фото й фото в тексті: Telegram, Ігор Терехов


Обговорення