Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Серпня 2024

Для освітян і учнів створили навчальну гру з протидії насильству “КРОК”

Для вчителів, соціальних працівників і шкільних психологів розробили навчальну онлайн-гру з протидії насильству “КРОК”. Освітяни можуть використовувати інтерактивний інструмент під час проведення занять зі школярами й школярками, аби навчити дітей не оцінювати себе та свої емоції негативно, а також щоб розповісти учням, до кого та куди вони можуть звертатися по допомогу.

Про це редакції “НУШ” повідомили автори проєкту – ГО “ЕТ СЕТЕРА”.

Ознайомитися з функціоналом онлайн-гри всі охочі можуть за посиланням.

Після реєстрації на офіційному сайті “КРОК” освітяни й освітянки отримають:

  • постійний доступ до гри з актуальними оновленнями;
  • доступ до 30 різних сценаріїв гри;
  • електронну версію методичних рекомендацій з інструкцією для використання гри та питаннями для проведення рефлексії з учнями.

Як розповіли автори ініціативи, “КРОК створили на основі методів казкотерапії. У сценаріях змодельовані ситуації, з якими школярі й школярки можуть зіткнутися в реальному житті. Так, граючи, діти зможуть навчитися ідентифікувати прояви насильства та розуміти як діяти у таких випадках.

Гра має 2 режими:

  1. командний (для гри з учнями) – педагог / психолог має надати учням посилання на ігровий кабінет, а також код для приєднання із 4 цифр, які з’являться на екрані;
  2. індивідуальний – обравши цей варіант, освітяни зможуть побачити весь сценарій для підготовки до уроку з класом (його також можуть обрати діти й дорослі, які хочуть пограти самостійно).

Гра та методичні матеріали до неї отримали у 2024 році гриф Міністерства освіти і науки України “Схвалено для використання в освітньому процесі”.

Читайте також: “Для дітей і дорослих створили гру-детектив про українську історію та культуру”.

Титульне фото: “НУШ”


Обговорення