Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

Як безплатно підготуватися до ЗНО: 6 онлайн-рішень

На початку лютого стартувала реєстрація на ЗНО. До старту тестувань залишається кілька місяців, проте ще можна суттєво підтягнути свої знання. Ця добірка стане в пригоді як тим, хто почав готуватись задовго до цього, так і тим, хто тільки-но визначився з необхідними предметами. І головне  все це безкоштовно та доступно онлайн.

EdEra

На сайті EdEra є одразу кілька варіантів підготовки до ЗНО. Спершу слід згадати про ЗНО платформу, на якій ви можете проходити тести, отримувати підказки та дивитись авторські рішення до завдань.

Також є окремі онлайн-курси, розроблені спільно з Освіторією. Перший з них – для підготовки до зовнішнього оцінювання з біології. Він складається з 5 модулів, тривалістю по тижню. Автори курсу, Влад та Аня, обіцяють допомогти розібратись із найскладнішими темами, як то цитологія, основи молекулярної біології, генетика, ботаніка і фізіологія людини. До кожної теми є окремі тести та конспекти, а також візуалізації та реальні приклади.

Курс “Лайфхаки з української мови” складається із 16 тем, тестів та відкритих завдань, допоміжних матеріалів, а також інтерактивного конспекту на платформі EdEra Books . З допомогою цього всього ви можете опанувати базові теоретичні знання з української мови та виробити навички успішної мовленнєвої комунікації.

Курс “Лайфхаки з української літератури” має допомогти простежити історію розвитку мистецтва слова від фольклору й перших писемних пам’яток до сучасної української літератури, опанувати базові теоретико-літературні поняття та виробити навички аналізу художніх творів. Він складається з 15 лекцій та розрахований на 5 тижнів.

Починаючи з 2021 року, ЗНО з математики буде обов’язковим для всіх випускників шкіл. Так що курс “Математика. Просто” стане в пригоді фактично кожному.

Тут розробники поставили собі за мету не лише успішне складання тестів, а й зацікавлення математикою як наукою. Під час навчання ви дізнаєтесь: як не запізнитися на ЗНО, як прогресії пов’язані з розмноженням хом’ячків та навіть як завдяки книжкам із циклу “Гра Престолів” розібратись у теорії ймовірності 🙂

Курс “Історія України в історіях” обіцяє подорож Україною довжиною більше мільйона років. А ще – подорожі з мільярдом нових імен, подій, визначень, карт, пам’яток і портретів. Навчання складається з 6 модулів, які містять лайфхаки, відео, подкасти, тексти та тести. Доступний він з 28 лютого.

UPD (29.01.2020) Нещодавно на ресурсі з’явився ще один курс – “Ізі ЗНО. Англійська мова”.

“Меми. Мемчики. Мемаси. Більше мемів! А як же ЗНО? Яке ЗНО??? Та це аж влітку! А якщо ми скажемо, що можна готуватися до ЗНО разом з мемами, серіалами та фільмами? Онлайн-курс “Ізі ЗНО. Англійська мова” і ти повністю готовий(а) до ЗНО з англійської”, зазначено в описі курсу.

Prometheus

На онлайн-платформі Prometheus є три окремі курси для підготовки до тестів з української мови та літератури, історії України і математики. Тут усі матеріали можна завантажувати та користуватись ними без доступу до інтернету.

В описі курсу з української мови та літератури наголошують, що він розрахований не на вивчення предмету як такого, а саме на підготовку до ЗНО. Курс розбито на теми. Кожна тема має блоки або підтеми, які відповідають програмі ЗНО. До кожної підтеми є відеолекції, презентації та конспекти.

Курс з історії України розділений на 31 тему, які відповідають програмі ЗНО та охоплюють історію України від заселення території до подій сучасності. Він допоможе визначати хронологічні межі соціально-економічних та політичних подій, локалізувати історико-географічні об’єкти та історичні факти, події, явища і процеси на карті, працювати з історичними документами різного змісту тощо.

Курс з математики допоможе закріпити знання зі шкільного навчання. Він розрахований на 9 тижнів та складається з 19 тем. З його допомогою ви навчитесь будувати математичні моделі реальних об’єктів, процесів, явищ, досліджувати ці моделі математичними засобами, виконувати дії з числами, поданими в різних формах тощо.

ЗНО Клуб

На освітньому порталі ЗНО Клуб можна знайти теоретичні та практичні матеріали з усіх предметів, які є на тестуванні. Також тут є новини про ЗНО, платформа з онлайн-тестами, інформація про українські виші та форум з 20 тисячами зареєстрованих користувачів.

Творці платформи прагнуть побудувати спільноту з абітурієнтів, батьків та викладачів, щоб можна було безкоштовно і якісно підготуватись до ЗНО. Тут можна:

  • Стати журналістом ЗНО – написати статтю, пораду чи ЗНОвину;
  • Стати модератором форуму;
  • Стати блогером – вести блог про ЗНО або життя після ЗНО;
  • Брати участь у житті форуму – створювати нове, відповідати на запитання та ставити свої.
  • Залишати коментарі до статей, зауваження та лайки.

iLearn

Це проект Освіторії. Під час реєстрації на iLearn ви створюєте гейміфікованого героя. Згодом за проходження тестів, завдань та вебінарів ви будете отримувати електронні монети Вчибакси. На віртуальних заняттях можна ставити запитання викладачу в коментарях, спілкуватися з однолітками та опановувати теми ЗНО.

Вебінари відбуваються з понеділка до четверга: у понеділок – історія України, у вівторок – математика, у середу – англійська, у четвер – українська мова і література. Якщо ви пропустили вебінар, то є архів, де можна переглянути його в записі.

Окрім того, на сайті є розділ з тестами, за успішне проходження яких теж можна отримати Вчибакси.

ЗНО онлайн

На сайті ЗНО онлайн розміщені тести, які абітурієнти проходили в 2009-2017 роках. Також тут є тести, які були на пробних ЗНО у 2009-2015 роках.

Після того, як ви завершили тест, ви бачите не тільки, де помилилися, а дізнаєтесь про кількість отриманих балів та час виконання завдань.

Також можна відкрити список всіх тестових завдань. тоді ви отримуватимете правильну відповідь після кожного завдання.

Be Smart

Проект Be Smart від освітньої платформи EDUGET містить понад 2 тисячі відеоуроків та понад 11 тисяч тестів. Тут є курси з восьми предметів: українська мова та література, фізика, хімія, географія, історія України, математика, фізика, біологія.

У 2017 році понад 10 тисяч учнів в Одеській області готувалися за допомогою цих курсів. За словами творців проекту, після цього регіон піднявся в рейтингу складання ЗНО на 5-15 позицій залежно від предмету.

Також засновники платформи стверджують, що учні, які системно готувалися до ЗНО за допомогою Be smart у 2017 році, отримали результати на 20-25 балів вищі за середні в своєму регіоні.

Що ж, бажаємо успішної підготовки та хороших результатів!

Олег Твердь, “Нова українська школа”

Титульне фото: автор – VitalikRadko, Depositphotos

Матеріали за темою

Обговорення