Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

Як говорити з дітьми про інклюзію? Сім тематичних відео

Як пояснити дитині різноманіття світу і навчити поважати його? Як говорити з дитиною на теми інвалідності, розладів аутичного спектру та інших особливостей? Із інтенсивним запровадженням інклюзивної освіти в Україні це питання особливо гостро постає перед багатьма вчителями і батьками.

Тому пропонуємо вам добірку відео, які просто і цікаво розповідають про складні теми і вчать толерантності. Впевнені, що це буде цікаво і доросилим, адже з цих відео можна дізнатись, наприклад, у чому особливості аутизму і яким він може бути.

Оскільки більшість цих відео англійською мовою, вони можуть стати в нагоді не лише для окремих розмов, присвячених вихованню толерантності, а й інструментом для вивчення мови (можливість включити субтитри на деаких відео зробить такий урок ще кориснішим – для цього потрібно натиснути значок налаштувань та обрати  “Субтитри”).

Аутизм може робити неймовірні речі

Подивитись це відео в російському перекладі можна за цим посиланням.

Як багато насправді ви знаєте про аутизм?

Інвалідність та захист дітей. Відео UNICEF

Подивитись це відео в російському перекладі можна за цим посиланням.

Подивіться, що можуть робити діти з інвалідністю

Мультик “Про Діму”

 Що відбувається з Ніком?

Пояснення Синдрому Аспергера для дітей

“Нова українська школа”

Цей матеріал представлений ГО “Смарт освіта” в рамках проекту “Програма сприяння громадській активності “Долучайся!“, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст матеріалу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерiв i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Фото: автор – ilona75, Depositphotos

Матеріали за темою

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.