Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Березня 2024

28 країн підтвердили проведення НМТ-2024 для українських вступників

Як додають в УЦОЯО, наразі тривають перемовини із закордонними партнерами, організаціями та освітніми установами, тож перелік країн та список міст може зрости.

Наразі підтверджено домовленості щодо проведення  НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія і Швеція.

Також в УЦОЯО нагадують, що основний період реєстрації на НМТ-2024 триває з 14 березня до 11 квітня включно.

  • Вступники, які планують проходити тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.
  • Попри те, що перелік міст для проходження НМТ може стати дещо більшим, не варто зволікати з реєстрацією. Краще найближчим часом вибрати із запропонованого переліку найближче місто.
  • Якщо згодом з’явиться більш зручна локація, вступники зможуть до 15 квітня 2024 року включно змінити реєстраційні дані й вибрати населений пункт, що розташований ближче до місцеперебування вступника на час проведення НМТ.
  • Кількість учасників, які можуть проходити НМТ за кордоном, обмежена. Тому в разі вичерпання доступних місць у певному населеному пункті певної країни він стане недоступним для вибору.
  • Деякі локації будуть доступними тільки в межах додаткової сесії НМТ.

НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, підготовлені Українським центром. А отже, вступні випробування традиційно відбуватимуться на засадах прозорості та справедливості ー незалежно від того, де саме учасники їх проходитимуть.

Читайте також: “Стартувала реєстрація на НМТ-2024”

Титульне фото: Суспільне


Обговорення