Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Травня 2022

54 громади не виплатили квітневу зарплату освітянам

У квітні в 54 громадах у різних областях освітяни не отримали зарплату.

Про це з посиланням на МОН повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Зокрема, зарплату не отримали освітяни в таких областях:

  • Донецька (9 громад);
  • Запорізька (10 громад);
  • Київська (3 громади);
  • Луганська (2 громади);
  • Миколаївська (5 громад);
  • Сумська (2 громади);
  • Харківська (17 громад);
  • Херсонська (6 громад).

“Це пов’язано, наприклад, з неможливістю здійснити виплати у зв’язку з активними воєнними діями, тимчасовою окупацією українських територій, відсутністю зв’язку з керівництвом, або ж були наявні факти співпраці з окупантами тощо.

Звісно, питання виплат у таких громадах є вкрай складним, немає одного рішення для всіх. Однак у кожному окремому випадку Мінфін та органи Казначейства шукають можливі шляхи вирішення цієї ситуації. Крім того, зокрема, на Київщині в окремих громадах були відсутні електроенергія, інтернет-зв’язок. Після поновлення комунікацій усі виплати буде проведено, – сказав Єрмоличев.

Також він повідомив, що є громади, в яких активні воєнні дії вже завершилися, тож учителі можуть повернутися до роботи. Однак за березень освітяни могли отримати неповну зарплату через простій.

“Зверну увагу на те, що саме засновник або уповноважений ним орган управління освітою ухвалює рішення щодо оплати праці вчителів в умовах простою. Адже постановою уряду від 07.03.2022 №221 керівникам органів місцевого самоврядування рекомендовано в межах фонду заробітної плати, передбаченого в кошторисі, самостійно визначати розмір оплати часу простою працівників, але не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові тарифного розряду (посадового окладу)”, – наголосив заступник очільника Мінфіну.

Нагадаємо, з червня зарплати педагогів у середньому будуть недофінансовані на 17% щомісяця.

Також читайте наше розʼяснення, як учителям мають платити зарплату після 24 днів відпустки.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – AndreyPopov, Depositphotos


Обговорення