Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Грудня 2022

8 місяців без зарплати: як працюють вчителі Мирненської школи на Запоріжжі

На початку повномасштабного вторгнення російські війська окупували селище Мирне Мелітопольського району Запорізької області. 29 вчителів виїхали на підконтрольну Україні територію та продовжили навчати дітей дистанційно. Заробітну плату вони не отримують 8 місяців.

Про це повідомило Суспільне.

Освітяни Мирненського ОЗ “Інтелект” самостійно організували дистанційний робочий процес та продовжують навчати 320 учнів, які теж виїхали з окупації.

Директорка закладу Віта Бєляєва каже: “Ті люди, які не погодилися на співпрацю з окупантами, пішли зі школи, але припинилися всі виплати заробітної плати, тому що були заблоковані рахунки селищної ради. Для того, щоб їх не заблокували, хтось із селищної ради мав виїхати на підконтрольну територію. Увесь апарат, усе керівництво селищної ради разом із головою пішли на співпрацю. Ніхто не виїхав – рахунки заблоковані”.

Упродовж восьми місяців колектив намагається отримати свої гроші, але для цього треба створити селищну військову адміністрацію. Запорізька ОВА відповідає, що процес утворення триває.

“Якщо чесно, вчителі вже на межі, вони в паніці або у відчаї. Вони вже кажуть про те, що допрацьовують до грудня і якщо не буде виплат – звільнятимуться”, – розповідає директорка.

Далі вчителі планують звернутися до ДБР та НАБУ щодо бездіяльності органів місцевої влади.

Читайте також: “В Мелітополь привезли дагестанських вчителів для насадження окупантських наративів”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Суспільне Дніпро


Обговорення