Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Січня 2023

Антистрес-вправи для дітей: що радить МОЗ

Прості вправи для приборкання стресу допомагають збалансувати психоемоційний стан і впоратись із тривожними відчуттями.

Про це розповіла пресслужба МОЗ України спільно з лікарем-психотерапевтом Сергієм Міщуком.

Антистрес-вправи є простими, утім ефективними, і працюють так, щоби допомогти тілу впоратися зі стресом на рівні м’язової пам’яті”, — поділився Сергій Міщук. Також він додав, що ці вправи можуть виконувати не лише діти, а й дорослі.

“Дихання животом”: виконувати стоячи або лежачи. Потрібно повільно дихати животом та спостерігати, як він опускається та піднімається під руками. Варто зробити 10–12 циклів дихання.

Трясці”: виконувати стоячи. По черзі рухати ногами, а потім максимально струшувати одну із розслаблених ніг. Зробити по 10–15 повторень.

Тополя на вітру”, або “Потягун”: вправу виконують стоячи, з рівною спиною, ноги — на ширині плеч. Можна уявити, ніби ви дерево, яке плавно похитується від вітру.

Сокира”: вправу на напруження та розслабленя також роблять стоячи. Потрібно уявити, що у вас у руках сокира, якою потрібно розрубати дрова. Максимально напруживши руки зверху, треба зробити різкий рух уперед, ніби намагаєтесь щось розрубати. Повторити вправу 10 разів.

Нагадаємо, раніше дитяча та сімейна психологиня Світлана Ройз розповідала, як допомогти собі й дитині впоратися із “тілесним” стресом.

Також у подкасті “Дофамін для освіти” кандидат біологічних наук Петро Чорноморець радив, як підтримати дітей під час війни та як батькам не наламати дров у визначенні рівня стресу дитини.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор — IgorVetushko, Depositphotos


Обговорення