Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

31 Липня 2018

Батьки не мусять купувати дітям у школу додаткові друковані зошити – Гриневич

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич наголосила, що батьки можуть не купувати дітям додаткові друковані зошити, якщо про це їм кажуть у школі.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу “1+1”, передає прес-служба МОН.

Я хотіла б попередити батьків, що ви зовсім не зобов’язані, наприклад, купувати якісь додаткові друковані зошити, якщо вам кажуть за це платити. Можна і в звичайному зошиті писати. Головне, щоб був підручник або роздатковий матеріал від вчителя.

Йдеться про те, що дуже часто навколо навчання в школі крутяться різні бізнеси. І ці пропозиції – і те купити, і те, і те дуже часто якраз стимульовані зовні для того, щоб заробляти гроші. Тому до цього потрібно ставитися дуже критично”, – наголосила Гриневич.

Окрім того, керівниця МОН зазначила, що школи не можуть змушувати батьків купувати шкільну форму в певного виробника.

“Звичайно, школа має право вирішувати, яку вона має шкільну форму. Як правило, вашу дитину не можуть примушувати купляти конкретну шкільну форму, а домовляються, наприклад, що ходять у темному низі та має бути світла сорочечка, а вже колір чи крій не є особливо важливим, – пояснила вона.

Нагадаємо, Департамент освіти і науки, молоді і спорту КМДА у жовтні минулого року видав наказ, за яким директори повинні були провести обговорення з органами самоврядування навчальних закладів щодо доцільності використання шкільної форми. Також у наказі зазначено, що педпрацівники мають запобігати неетичному спілкуванню зі школярами через відсутність шкільної форми.

Фото: автор – designedbyjess, Pixabay


Обговорення