Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Листопада 2022

Бустерне щеплення проти COVID-19 для дітей від 12 років: як і де зробити

Для вакцинованих дітей від 12 до 17 років в Україні дозволили першу бустерну дозу за наявності достатньої кількості вакцини.

Про це Міністерство охорони здоров’я повідомило на своєму сайті.

Для щеплення варто використовувати лише мРНК-вакцину, яка схвалена до використання у віковій групі від 12 років: наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer.

Бустерне щеплення підліткам рекомендують здійснити через 6 місяців після первинного курсу вакцинації. Проте, якщо дитина, з медичних показань, отримала додаткову дозу вакцини, то бустер вводять через 3 місяці після отримання додаткової дози.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін каже: “Бустерна доза вакцини – це відновлення захисту від коронавірусної хвороби. Особливо важливою вона є для дітей із хронічними хворобами, які ризикують мати важкий перебіг COVID-19. Введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 вже продемонструвало свою безпечність. Вона посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу SARS-CoV–2”.

У МОЗ повідомляють, що лише за минулий тиждень в Україні захворіли більш 1600 дітей, а за час пандемії від ускладнень коронавірусу померло 83 дитини.

Підлітки від 14 років можуть самостійно звернутися до будь-якого пункту щеплення проти COVID-19 чи центру вакцинації, а для дітей 12–13 років потрібна згода батьків або опікунів (форма N 063–2/о).

Мати декларацію з педіатром чи сімейним лікарем не обов’язково.

Адреси та контакти пунктів та центрів для безплатного щеплення за посиланням або за телефоном 0 800 60 20 19.

Читайте також: “Захистіть дитину від кору: Україна отримала 196 000 доз вакцини“.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Milkos, Depositphotos


Обговорення