Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Листопада 2022

Захистіть дитину від кору: Україна отримала 196 000 доз вакцини

Україна отримала 196 000 доз вакцини від кору, паротиту та краснухи. У регіони їх доставлять до 4 листопада.

Про це на своєму сайті повідомило Міністерство охорони здоров’я.

Зокрема, для Києва, Вінницької, Дніпропетровської та Закарпатської областей призначено по 13 000 доз, для Одеської області – понад 15 000, для Полтавської та Харківської – понад 10 000 тощо.

Ліків від кору не існує, а тим часом це одне з найзаразніших інфекційних захворювань: 9 з 10 невакцинованих осіб, які мають контакт із хворим, будуть інфіковані, кажуть у МОЗ.

Кір – одна з найпоширеніших причин дитячої смертності у світі: щорічно, за інформацією ВООЗ, на нього хворіють 30–40 мільйонів дітей, а понад 800 000 помирають від самої інфекції та ускладнень.

Єдиний метод профілактики – це вакцинація“, – переконаний заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Перше планове щеплення від кору рекомендують проводити у 12 місяців, ревакцинацію – у 6 років.

Важливо пам’ятати, що дорослі завжди переносять кір з ускладненнями. Антивакцинаторська позиція батьків, підроблення документів про щеплення можуть призвести до важких наслідків для їхньої дорослої дитини.

Крім КПК, регіони будуть забезпечені вакцинами від коронавірусу (Comirnaty), дифтерії та правця. Дорослим варто перевірити, чи не час повторити щеплення від цих хвороб відповідно до календаря вакцинації.

Читайте також: В Україні дозволили щеплення від ковіду для дітей від 5 років.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Титульне фото: автор – lacheev, Depositphotos


Обговорення