Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Лютого 2024

Черкаським вихователям збільшили розмір надбавки до посадового окладу

У Черкасах вихователі дитячих садків щомісяця отримуватимуть надбавку в розмірі 30% від посадового окладу.

Про це розповіла заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна, передає “Суспільне”.

Відповідну програму для стимулювання й заохочення працівників садочків у Черкасах затвердили ще 6 років тому. Цьогоріч, за рішенням місцевих депутатів, розмір виплат встановили на рівні 30% від посадового окладу. За словами Анастасії Чубіної, це в середньому 2 500 гривень (від середньої зарплати – близько 13 500 гривень).

Крім того, за словами заступниці міського голови, відповідне рішення, зокрема, є відповіддю на нестачу кадрів у сфері дошкілля. Адже крім любові до своєї роботи важливу роль грає й фінансове питання, а додаткові виплати мають допомогти покращити становище педагогів і вмотивувати їх працювати далі.

Зокрема, як зазначила виконувачка обов’язків завідувачки одного з садочків міста Ірина Богун, із ЗДО, де вона працює, за останні 2 роки з різних причин, зокрема, і через фінансове питання, звільнилися 5 працівників. Здебільшого, із закладу освіти йшли молоді фахівці.

Раніше ми розповідали, що на Черкащині вчителі 11 закладів освіти також отримуватимуть доплати за впровадження інновацій у процес навчання.

Титульне фото: “Суспільне Черкаси”


Обговорення