Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Листопада 2021

Чи відсторонятимуть учителів з лише однією дозою вакцини: роз’яснення головного санлікаря

Вчителів, які щепилися лише однією дозою вакцини від ковіду, не відсторонюватимуть від роботи.

Таке роз’яснення дав головний санітарний лікар України Ігор Кузін на брифінгу 4 листопада.

У пункті 19 постанови Кабінету Міністрів про відсторонення працівників зазначено, що керівники закладів освіти мають відсторонити від роботи (без збереження заробітної плати) працівників, для яких щеплення від ковіду визначене обов’язковим, але які відмовляються або ухиляються від нього.

У випадку, коли працівник уже отримав першу дозу вакцини, не йдеться про ухиляння чи відмову від щеплення. Отже, такого працівника не можуть відсторонити від роботи, наголосив Кузін.

Нагадаємо, на період дії карантину обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Відсторонення почнеться 8 листопада, але не стосується людей, які мають протипоказання. Про них читайте тут.

Під час брифінгу Кузін сказав, що довідку про протипоказання (у тому числі про нещодавно перенесений ковід) можна буде отримати в сімейного лікаря. Чиновник висловив сподівання, що до понеділка форма довідки про протипоказання вже буде затверджена Мін’юстом та надійде в лікарні.

Також в.о. голови Державної служби України з питань праці Ігор Дегнера заявив, що вчителям, які не зробили щеплення від COVID-19 і яких відсторонять від роботи без збереження заробітної плати, не нараховуватимуть стаж.

“Нова українська школа”

Фото: автор – VitalikRadko, Depositphotos


Обговорення