Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Березня 2023

“Dear Ukraine”: американська платформа запрошує українських учнів та вчителів разом створювати “глобальну поему про Україну”

Нагадуємо, що Wick Poetry Center при Кентському університеті в Огайо запустив інтерактивний сайт під назвою “Dear Ukraine” – глобальний простір, де люди з будь-якої частини світу можуть висловитися про жорстоку війну, яку росія веде проти України та її народу.

Про це “Новій українській школі” повідомили творці проєкту.

Платформа “Dear Ukraine” доступна за посиланням.

Ідея проєкту полягає у створенні колективної поеми. Усі охочі можуть прочитати вірш “Dear Ukraine” від українсько-американської поетеси Юлії Колчинської-Дасбах й додати свій рядок чи строфу.

Дописувачі побачать свою відповідь в онлайн-галереї протягом 24 годин. Вона може бути перекладена англійською, українською, російською чи польською мовами.

Wick Poetry Center зараз шукає можливості для співпраці з українськими вчителями й школами, щоб залучити до проєкту “Dear Ukraine” українських школярів, аби вони могли поділитися своїм досвідом з людьми з усього світу. Кожен учень може створити за допомогою платформи власний вірш або коротку розповідь.

Роботу з платформою можна також інтегрувати в урок. Наприклад, учитель за допомогою мультимедійного обладнання може показати класові опубліковані на платформі тексти, запропонувати учням додати свої рядки та спільно обговорити ідеї дітей щодо продовження вірша.

Довідково: Заснований у 1984 році, Wick Poetry Center при Кентському державному університеті додає поезії в повсякденне життя людей та є домівкою поезії в кампусі Кентського державного університету. Від місцевої громади до глобальних співавторів, від інтимних особистих майстер-класів до інноваційних цифрових онлайн-платформ, Wick Poetry Center вірить, що кожна людина отримує користь від можливості висловити свою думку, і створює можливості для зв’язку творчих практик з найактуальнішими потребами громад, що розвиваються, по всьому світу.

Читайте також: “Українською й англійською водночас: плани щодо білінгвальної освіти в старшій школі”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: The Wick Poetry Center 


Обговорення