Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Липня 2022

Для 30% учнів і працівників шкіл уже є укриття. Перевірка ДСНС триває

Станом на 5 липня в держави було розуміння, де під час повітряних тривог укриватимуться приблизно 30% дітей і працівників шкіл.

Про це повідомив директор департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький під час брифінгу, передає Укрінформ.

Також він повідомив, що працівники ДСНС у серпні планують завершити обстеження будівель і територій закладів освіти щодо можливостей укриття в разі повітряної тривоги. На початку серпня вже має бути відомо, як діятимуть діти та працівники в тих чи інших закладах у разі небезпеки.

За словами Вітовецького, одночасно з перевіркою укриттів триває обстеження територій і приміщень шкіл, дитсадків та інших закладів освіти щодо наявності вибухонебезпечних предметів. Особливу увагу в цьому приділяють деокупованим територіям.

Нагадаємо, Харків почне навчальний рік дистанційно. У КиєвіХмельницькій, Львівській та Івано-Франківській областях готують укриття.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін.

Читайте також про те, як львівська школа готує укриття.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – ASeiryk, Depositphotos


Обговорення