Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Серпня 2022

Для 5 класу надрукують підручники з математики й української мови

Для 5 класу надрукують підручники з математики й української мови загальним накладом понад 1 млн 300 тисяч примірників.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час включення в національному телемарафоні, передає Освіта.ua.

За його словами, відповідна домовленість про фінансування друку підручників вже досягнута з міжнародними партнерами МОН.

“На сьогодні команда міністерства разом з партнерами й донорами докладають максимум зусиль для пошуку коштів та інших джерел для фінансування виготовлення підручників. Нас дуже сильно підтримує Рада Європи, дитячий фонд ЮНІСЕФ. Вже є домовленість про друк підручників для 5 класу з математики та української мови загальним накладом понад 1 млн 300 тисяч примірників”, – зазначив Шкарлет.

Також Шкарлет сказав, що інші підручники будуть доступні в електронному вигляді на сайті МОН та ІМЗО. А видавництва, які друкують підручники, планують перераховувати частину прибутку від друку у фонд United24. У такий спосіб хочуть зібрати кошти на інші підручники.

До того ж під час телемарафону міністр сказав, що нині системі освіти вистачає вчителів для проведення навчального процесу, попри виїзд педагогів за кордон. Він каже про понад 22 тисячі шкільних учителів, які виїхали.

“На сьогодні в цілому вистачає, враховуючи те, що в нас 1300 шкіл в окупації, але дуже сильний рух відбувся між сходом і заходом. Викладачі як вимушено переміщені особи перебувають на інших територіях, і там теж організовується освітній процес”, – сказав Шкарлет.

Нагадаємо, оновлено зміст навчальних шкільних програм.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Nomadsoul1, Depositphotos


Обговорення