Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Травня 2024

Для уроків, домашок та індивідуальної форми навчання: колекція відео для учнів і вчителів “Pi-stacja UA”

Для школярів і педагогів створили платформу та YouTube-канал з колекцією короткометражних навчальних відео “Pi-stacja UA”. Відеоуроки допоможуть дітям і підліткам виконати домашнє завдання, підготуватися до занять чи повторити пройдений матеріал. А вчителі зможуть використовувати ролики на уроках або пропонувати їх учням для домашнього перегляду.

Про це редакції “НУШ” повідомили автори проєкту.

Переглянути відеоуроки учні й освітяни можуть за посиланнями:

Відео “Pi-stacja” тривають від 5 до 12 хвилин. Усі ролики “оптимізовані за часом”: тобто на екрані завжди проілюстровано те, про що йдеться в коментарі. Такий варіант ідеально підійде учням і ученицям, які надають перевагу візуалізованому сучасному навчанню, а не конспектам чи підручникам.

Відеоуроки також можуть стати у пригоді школярам і школяркам, що обрали індивідуальну форму навчання:

  • сімейну (домашню);
  • екстернат;
  • педагогічний патронаж.

А батьки, використавши матеріали проєкту, зможуть допомогти дітям при виконанні домашніх завдань.

Крім того, педагоги можуть використовувати розробки для проведення так званих “перевернутих уроків” [коли школярі попередньо засвоюють матеріал удома (зазвичай за допомогою навчальних відео), а час на занятті учитель приділяє поясненню незрозумілих моментів і відпрацюванню засвоєного на практиці].

На YouTube-каналі й сайті всі відео розміщені в тематичних списках відтворення. Вони позначені тегами, що полегшує пошук, і класифіковані за освітнім рівнем.

У кожному відеоуроці, окрім чітко поясненої теми, автори також пропонують приклади вправ чи задач із покроковим розв’язком. Крім того, де це можливо, матеріал пояснюють на сучасних життєвих прикладах. Аби учні й учениці спробували власні сили, у роликах також позначені паузами місця, де дітям і підліткам варто подумати й самостійно знайти варіант рішення, перш ніж почути правильний.

Переглядати або завантажувати відео користувачі й користувачки можуть безплатно. Із роликів також можна вирізати окремі фрагменти й створити власні версії для будь-яких цілей. Крім того, на платформі до кожного відео можна завантажити й роздрукувати підсумки уроку (у форматі інтелект-карт).

Усі відеоуроки “Pi-stacja UA” відповідають Державному стандарту базової середньої освіти України та модельним навчальним програмам Нової української школи. Матеріали також отримали експертний висновок від Українського інституту розвитку освіти.

Читайте також:Відео – улюблений учнівський формат? Ефективні сценарії використання на уроках у скарбничку вчителям”.

Титульне фото: “НУШ”


Обговорення