Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Листопада 2022

До України повернулися 69 депортованих до рф дітей

Ірина Верещук, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій проінформувала, що з території росії вдалося повернути тільки 69 дітей, ще 27 – з ТОТ Донецької та Луганської областей. 

Така інформація, за повідомленням пресслужби Офісу Президента, пролунала на засіданні Координаційної ради з питань захисту та безпеки дітей.

За час повномасштабної війни з росією 430 дітей загинули, 827 зазнали поранень, 260 вважаються зниклими безвісти. Про це повідомила радник-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук.

За даними Національного інформаційного бюро, у списку депортованих та примусово переміщених – близько 10,5 тис. дітей. Точна кількість дітей, вивезених росією, не відома. За словами голови ОП Андрія Єрмака, “лише через портал “Діти війни” надходять тисячі повідомлень про примусове переміщення чи депортацію неповнолітніх громадян України”.

Дар’я Герасимчук також повідомила про початок діалогу з іншими міжнародними організаціями та світовими майданчиками щодо сприяння у встановленні даних про дітей, які були депортовані чи вивезені до Росії й на тимчасово окуповані території”, – зазначено у звіті пресслужби ОП.

Водночас Андрій Єрмак констатував пасивну позицію міжнародних організацій, зокрема Міжнародного Комітету Червоного Хреста, щодо цієї проблеми.

У результаті учасники Координаційної ради ухвалили “запросити на засідання Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, послів доброї волі цієї організації, послів країн “Великої двадцятки”, омбудсменів тощо”.

Депортація дітей – ще одна ознака геноциду українського народу, який чинять росіяни.

Читайте також: “Школярам у Мелітополі загрожує примусове вивезення до росії”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Титульне фото: автор – ruttapum2, Depositphotos


Обговорення