Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Травня 2023

До уваги школярів: відкрито прийом заявок на VІ Всеукраїнський конкурс фото- та відеоробіт національного проєкту “Безпечна країна”

Конкурс спрямований на привернення уваги дітей і молоді, педагогічних працівників, громадськості до основних складових безпеки життя, дотримання безпечних правил і норм поведінки в суспільстві, розвиток безпечного освітнього середовища, виховання усвідомленої та соціальної відповідальної молоді.

Докладно із правилами й умовами конкурсу, а також вимогами до робіт можна ознайомитися за посиланням.

Строки подання робіт  – з 15 травня до 13 жовтня 2023 року. Підбиття підсумків – листопад 2023.

Незалежне глядацьке оцінювання відбуватиметься з 16 до 22 жовтня 2023 року.

Учасники й учасниці можуть створити роботи на такі теми:

  1. Молодь за безпеку дорожнього руху (фото, відео) – безпечна поведінка пішоходів та інших учасників дорожнього руху під час використання персонального вело-, електротранспорту; правила поведінки й безбар’єрність у громадському транспорті;
  2. Безпека життєдіяльності: знаємо та діємо (фото, відео) – практичні навички поведінки в разі надзвичайних ситуацій, виявлення мінно-вибухових предметів, надання домедичної допомоги потерпілим;
  3. Моя безпечна країна: майбутнє (фото, відео) – вільна інтерпретація власного бачення безпеки своєї країни та її майбутнього (присуджене буде лише І місце в кожній номінації, спецприз).

Вимоги до конкурсних робіт: 

  • Фоторобота – хорошої якості, не менш ніж 2 500 px з більшої сторони знімка, об’єм обмеження 2,5 Мб;
  • Відеоробота: 
  • тематичне відео хронометражем до 60 секунд (1хв.);
  • умов щодо наявності або відсутності відеомонтажу немає;
  • відеоробота не може повторювати ідеї або фрагменти соціальних відеоматеріалів, розповсюджених раніше або в момент проведення конкурсу засобами масової інформації, в Інтернеті та в рекламних блоках на телебаченні;
  • музику та відео інших авторів, захищені авторським правом, у відеороботах можна використовувати хронометражем не більше ніж 10 секунд;
  • відеороботу можуть супроводжувати назва, зазначення прізвища, ім’я автора чи авторів, назва навчального закладу, області, міста, району.

Щоб подати роботу на конкурс, потрібно ознайомитися з правилами й порядком подання на сайті. Зокрема, учасники й учасниці мають зареєструватися й заповнити заяви. Оригінал власноруч заповненої заяви потрібно відправити не лише електронною (скан), а й звичайною поштою на вказану в правилах адресу.

Довідково:

Конкурс проводить Міжнародний благодійний фонд “Допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод” спільно з Міністерством освіти і науки України та Міністерством культури та інформаційної політики України, за підтримки Державного підприємства “Український науково-дослідний інститут медицини транспорту” МОЗ України та Моторного транспортного страхового бюро України. 

Читайте також: “Українців та українок запрошують взяти участь в анкетуванні щодо мовної свідомості під час російської агресії”.

Фото: VІ Всеукраїнський конкурс фото- та відеоробіт національного проєкту “Безпечна країна”


Обговорення