Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Березня 2021

Допрацьований проєкт положення про ліцей винесли на громадське обговорення – дивіться проєкт

МОН винесло на повторне громадське обговорення проєкт положення про ліцей, яке триватиме до 2 квітня.

Інформація про це з’явилася на сайті МОН.

Серед змін, які внесли після попереднього обговорення:

  • в процесі оцінювання результатів навчання учнів уможливлюється залучення сторонніх осіб (не педагогічних працівників) за рішенням керівника ліцею;
  • кількість учнів (одного та / або різних років навчання) в одній навчальній групі державного, комунального ліцею має становити не менше восьми осіб. У новій редакції проєкту положення ця норма не поширюється на приватні та корпоративні ліцеї;
  • ліцей може створювати у своєму складі класи (групи) з вечірньою (заочною), дистанційною формами навчання, інклюзивні класи для навчання осіб з особливими освітніми потребами. У новій редакції проєкту положення відзначається, що організація освітнього процесу в таких групах здійснюється відповідно до освітньої програми ліцею.

Ознайомитись із документом повністю можна за посиланням або нижче:

Proyekt_KMU_Polozhennya pro litsey_01_03

Завантажити

Зауваження та пропозиції до проєкту можна надіслати у вигляді порівняльної таблиці до 2 квітня на [email protected] (Володимир Божинський).

У документі йдеться, що ліцей заклад загальної середньої освіти, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти академічного спрямування та, відповідно до рішення засновника, може забезпечувати здобуття базової середньої освіти.

Засновниками ліцею можуть бути органи державної влади, місцева рада, фізична або юридична особа. Ліцей може бути державним, комунальним, приватним або корпоративним. Також може бути опорним і мати філії. Положення передбачає, що зарахування дітей до державних, комунальних і корпоративних ліцеїв відбуватиметься на конкурсних засадах.

Керувати ліцеєм має директор. Передбачається, що колегіальним органом управління ліцею буде педагогічна рада. Відповідно до проєкту положення, вищим колегіальним органом громадського самоврядування ліцею мають стати загальні збори колективу закладу освіти.

Тут можна ознайомитись із інфографікою про те, як змінюються типи шкіл.

Читайте також “Як навчатимуться 10-11(12) класи: проблеми й перспективи профільної освіти”

Фото: автор – monkeybusiness, Depositphotos


Обговорення