Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Квітня 2024

Епічні експерименти й несподівані виклики: вийшли нові епізоди науково-розважального шоу для підлітків “Хто тут Ейнштейн?”

Для школярів і школярок оприлюднили добірку з шести випусків науково-розважального шоу “Хто тут Ейнштейн?”, які вийшли в межах проєкту “Колайдер”. У випусках українські блогери змагаються між собою за титул найрозумнішого й перевіряють власні можливості за допомогою науки.

Про це повідомили автори проєкту – “Суспільне Мовлення”.

“Хто тут Ейнштейн?” – один із трьох відеоформатів освітньо-розважального проєкту для підлітків “Колайдер”, докладніше про який можна дізнатися тут.

Зокрема, у шоу взяли участь 12 улюблених підліткових TikTok-, YouTube- та Instagram-блогерів. А ведучою та суддею проєкту стала Софія Козинець – переможниця всесвітнього конкурсу екологічних проєктів “Genius Olympiad” в секції науки, всеукраїнських етапів Regeneron ISEF та амбасадорка-лідерка Київської МАН.

У першому випуску відомі TikTok-блогери Лєра Пєшка та Влад Рудніцький перевірили свої здібності в “Музеї науки” Малої академії наук України. Зокрема, вони:

  • відкрили для себе клапкофон і дізналися, як на ньому грати;
  • розгадали походження азбуки Морзе;
  • експерементували з “музейним” вухом;
  • роздивилися предмети, пов’язані з українським льотчиком-випробувачем і космонавтом Леонідом Каденюком.

У фінальному раунді учасники шоу змагалися, об’їжджаючи перепони на віртуальних лижах. Хто ж з них став володарем статуетки Ейнштейна й отримав титул переможця / переможниці шоу – дивіться у випуску.

У другому епізоді Вікторія Олійник та Валерія Шашенок відправилися в подорож на велосипедах з квадратними колесами. Ці унікальні транспортні засоби, до речі, доступні лише в чотирьох місцях світу. Серед яких, зокрема, і київський “Музей науки” МАН. Під час подорожі блогери також з’ясували, що спільного в морських хвиль і звуку. Якщо ви хочете розгадати цю та інші загадки науки, не пропустіть другий випуск шоу “Хто тут Ейнштейн?”.

Третій епізод шоу знімали в музеї науки й техніки “Експериментаріум”. У музеї є ігри й експонати для будь-якого віку з різними рівнями складності. Наприклад, блогерам Даші Кубік та Владу Шевченку найбільше сподобалася кімната зі справжніми лазерами, де учасники вирішили спробувати себе в ролі голлівудських грабіжників. Що з цього вийшло – дивіться у випуску.

У четвертому випуску відбувся справжній хімічний батл за титул “найрозумнішої артистки української сцени” між переможницею Нацвідбору на Євробачення-2024 Аlyona Аlyona та співачкою й інфлюенсеркою Roxolana. Про те:

  • звідки береться сухий лід;
  • як дістати кубик льоду з води за допомогою нитки;
  • чому сода шипить, коли ми додаємо в неї оцет;
  • що таке полімери та які вони мають властивості;
  • чим небезпечний поліетилен

глядачі та глядачки можуть дізнатися, переглянувши епізод.

У п’ятому випуску за звання найрозумнішого блогера змагалися Іра Кудашова та Саша Вебстер. Боротьба була настільки напруженою, що вперше в історії шоу “Хто тут Ейнштейн?” один із учасників навіть отримав наукову травму. Зокрема, з випуску, діти та дорослі дізнаються:

  • що таке пікселі;
  • для чого потрібні білок і амінокислоти;
  • як працює наш мозок і чи можна його тренувати.

Хто з блогерів все ж здобув перемогу у запеклому поєдинку й отримав заповітну нагороду – дивіться в епізоді.

Науковий батл між популярними блогерами Іцвіталіком і Миколою Мальчиним в межах шостого випуску відбувся в інноваційному інтерактивному просторі з купою загадок та заплутаних лабіринтів у парку розваг “Galaxy”. Протягом квесту учасники стикалися зі складними загадками й випробуваннями в дзеркальному лабіринті, на підвісному мосту та в кімнаті з рухомими стінами. Знімання в такій інтерактивній локації виявилися справжнім викликом. Що вийшло в результаті цієї пригоди – дивіться у випуску.

Переглянути нові випуски освітнього-розважального проєкту “Колайдер” всі охочі можуть на платформах YouTube, TikTok та Instagram.

Читайте також: “Як пов’язані російський контент і ракети? Для підлітків вийшов новий випуск “КіберХати”.

Титульне фото й фото в тексті: “Суспільне”


Обговорення