Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Січня 2023

Генератори, гаджети із великим об’ємом батареї та додаткова сесія: технічне забезпечення НМТ-2023

НМТ-2023 буде відбуватися у складних умовах не лише через безпекову ситуацію, а й через імовірні вимкнення електроенергії. Про те, яких заходів МОН уживає, щоб покращити умови учасників, розповів Сергій Шкарлет.

Про це міністр освіти і науки повідомив в ефірі телеканалу ICTV.

Зокрема, він зазначив, що МОН разом із головами обласних військових адміністрацій та керівниками закладів освіти готуються до можливих вимкнень світла в тимчасових екзаменаційних центрах. Це важливо з огляду на те, що НМТ – комп’ютерне тестування, для якого потрібні стабільне електроживлення і зв’язок.

Міністр наголосив, що пункти тестування будуть обладнані генераторами. Крім того, МОН “домовилося про понад 100 000 девайсів, 70 000 з яких уже роздали викладачам, у заклади освіти”. Ідеться про ноутбуки, які довго тримають заряд і можуть працювати без живлення від мережі.

“Якщо станеться така ситуація, що довго не буде світла, у дітей буде можливість перескладати в додаткову сесію”, – пообіцяв Сергій Шкарлет.

Як зауважив міністр, минулого року до закладів вищої освіти України вступили понад 622 тисячі абітурієнтів – це майже рекордна кількість за всі роки Незалежності.

Читайте також: “Експерт різко висловився про рівень складності НМТ-2023: в УЦОЯО прокоментували його заяву”. 

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos


Обговорення