Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Лютого 2023

Харківській школі № 11 присвоять ім’я Данила Дідіка – остаточне рішення міськради

Харківську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №11 з поглибленим вивченням окремих предметів перепрофілювали та перейменували на Харківський ліцей №11 імені Данила Дідіка. Рішення було ухвалене 28 лютого на позачерговій сесії Харківської міської ради.

Про це повідомляє Харківська міська рада на своєму сайті.

“Як повідомив міський голова Ігор Терехов, це було зроблено, щоб привести тип навчального закладу у відповідність до вимог законодавства та вшанувати пам’ять колишнього учня школи №11 Данила Дідіка, який загинув внаслідок терористичного акту 22 лютого 2015 року, нагородженого посмертно орденом “За мужність” III ступеня”, – зазначено у повідомленні.

Також мер повідомив, що на топонімічній комісії розглядають різні варіанти увічнення пам’яті колишніх учнів закладів освіти Харкова, які загинули внаслідок російської агресії, – меморіальні дошки, шкільні музеї, перейменування вулиць тощо.

Нагадаємо, що на минулому тижні топонімічна комісія відмовилася присвоїти школі №11 ім’я Дані Дідіка саме через те, що внаслідок повномасштабної війни загинули й інші випускники цього закладу – військовослужбовці. Зокрема, рідні Данила Семененка звернулися із проханням про присвоєння школі № 11 його імені.

Фото: Харківська міська рада

 


Обговорення